Saturday, November 19, 2011

Segan.

aku tanya kenapa tak datang jenguk aku terima ijazah.
jawabnya segan
ringkas
mudah
metafora beralgebra.

aku melopong
bingung

aku harap jawapan kau suatu gurauan
main main saja
kau tampar muka aku
meleretkan senyuman yang meruntun jiwa aku suatu tika dulu
hei ketam, i gurau je lah.
sorry, i tak dapat datang. sorryyyyy tauuu..alololoohhh..
i janji, i belanje u makan steamboat eh, eh ketam ehh..hihik ^^

jauh, jauh sama sekali

jauh sangat aku mengelamun
mengelamun bnde yang tak berlaku
selalu menjadi pengharap
menagih perkataan maaf terpacul dari mulut kau
berkicap saja lebih, terlebih mungkin.

aku tahu,
aku bukan artis yang kau puja
aku bukan akhil hayy
aku bukan jurukamera handal
aku bukan player rugby
aku bukan hero
aku bukan joki motor yang kau kata kacak tempoh hari
aku bukan A.Y

aku bukan siapa siapa
aku hanya manusia yang dilabelkan sebagai ketam.

kalau tiada maaf, sekurangnya aku tahu sebab kenapa kau segan sangat.
tapi hanya satu jawapan kau bagi.
SEGAN.






Thursday, November 17, 2011

Jodoh di tangan tuhan

Hai abang Senior ^^

Kalau aku tahu kau jodoh, sumpah aku kejar kau sampai dapat.
Maka hatiku tak sengsara;
Sampai sekarang aku tak tahu. Aku hanya mampu persoalkannya tiap kali termenung.
Bila aku termenung je, aku ngada-ngada nak ada soalan.
Beraneka jenis soalan menjalar-jalar di fikiran seperti ular-ular yang saling bergesel sesama mereka,
ada masanya terbelit di hati. Pedih.

Kenapa aku nak kusut-kusut pasal kau?
kenapa ?
Entah, aku tak tau.
Aku rase kau pon tak tau. Kalau aku tau maknanya aku memang power.
Tapi hal hal canggini memang aku kayu.
Jangan tanye aku kenape.
Kalau setakat gentel bola dua tiga orang lepas tu rembat, itu aku power lah.

Bila kau ajak aku jumpa, kemain eksaited aku rasa.
Nyaris-nyaris aku nak baling joystick kawan, (tengah galak lawan FIFA 2010 masa tu),
aku kalah terok.
5-2.
Padahal aku guna Barcelona, first time aku kalah guna Barca.
Terok aku kena bahan dengan Badrol. Seronok betol Badrol masa tu.
 *first time menang lawan PES dengan aku*
Hina.
Malu.

Sekarang dah lewat sangat ni,
aku mengada ngada bersengkang mata pulak.
Rindu agaknye, mungkin.
Bila tanya hati, hati tak berkata sepatah.
Diam.
Bisu.
Buat tak tahu je bila ditanya.
Bodoh.

Aku nak tidur.
kalau aku diberi kuasa untuk mimpi apa yang aku nak.
Aku nak mimpi makan steamboat dengan kau.
Please.

Selamat malam Serunding.

Si Lembap.






Kenapa susah sangat

............