Tuesday, May 3, 2011

Makcik Saodah part 1

hari ni aku cerita sikit pasal makcik saodah. lame dah orang tua ni hidop, panjang betol umur dia. mungkin setiap kali dia datang mana-mana tempat, contohnya pergi pasar nak beli ikan pastu balek rumah masak asam pedas, pergi kedai kopi sembang2 brado sambil main dam haji, pergi sportplanet senawang maen futsal ngan kawan kawan  dia, pergi rumah Hagemaru maen dota, pergi big bundle ngan si Barney, pergi minom cendol seringgit kat kedai pak man soto, mesti ade orang bercerita atau mengumpat pasal makcik Saodah, bila makcik Saodah sampai je kan, "eh, dah sampai dah orang tua ni, panjang umur die. kihkih..'', lepas tu ade plak malaun lain menyampuk, '' makcik saodah hoi...lame tak nampak? makin lentik plak saye tengok.hahaha!''. sah nak kene lempang malaun tu. bangang tak bertempat, umur makcik saodah dah nak dekat 80 lentik ape? Haaa..aku rase sebab tu  la umur makcik saodah ni panjang, sihat walafiat sampai le sekarang ni. 


makcik saodah ni tinggal kat Sapporo(http://www.google.com.my/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=sapporo). lame dah sejak die kawen dengan cikgu karim dulu. makcik saodah ni pandai buat karipap. sedap karipap makcik saodah. paling sedap karipap inti sardin. dulu sebelum aku dapat melanjutkan pelajaran ke menara gading, selalu jgk aku tolong makcik saodah lipat karipap. dari pukul 8 sampai pukul 10 malam. sambil sambil tengok berita kat tv3. selalunye aku bukak berita tv3 tak sampai 5 minit pastu aku tukau channel lain. bosan, cerita politik kotor je manjang. eskay martin main sumpah2 lah, kantoi video lah ape lancau lagi lah.kol 8 lebeh baru aku bukak tv3 balek, tu pon sebab nak tgk berita sukan. makcik saodah dah lame perhati, tapi die wat senyap je. ok sambung cerita karipap, selalu paling koman pon adela 100 biji karipap aku berjaya lipat. makcik saodah bagi aku upah lima posen untuk sebiji karipap. kalau hari malam selalunye aku tak ke mane pon selain tolong makcik saodah lipat karipap. kalau makcik saodah kate malam tu offday, aku lepak rumah je urut kaki ayah sambil tengok berita -.-'' haih.


p/s: berita sekarang dah takde cerite lain ke nak sembang???
makcik saodah pesan jangan mandi lepas makan nanti perot buncit.



4 comments:

  1. 8.40-8.50pm waktu berita yg pling best...berita sukan..

    ReplyDelete
  2. betullah pesanan mak cik saodah tu.. :)

    ReplyDelete
  3. cerite gapo gak pi.. omak ko ke opah kao ini jang? btw, cerita yg agak menarik. ade pembaca kot. gud2. siap ade pesanan tue ujung2. len kali bagi sikit ibrah cerita tu.. =)

    ReplyDelete