Monday, December 20, 2010

Jagalah Hati Nurani, Jauhi Dadah

(klik player kt sbelah)
The drugs begin to peak
A smile of joy arrives in me
But sedation changes to panic and nausea
And breath starts to shorten
And heartbeats pound softer
You won't try to save me!
You just want to hurt me and leave me desperate!

You taught my heart, a sense I never knew I had.
I can forget, the times that I was 
Lost and depressed from the awful truth
How do you do it?
You're my heroine!

You won't leave me alone!
Chisel my heart out of stone, I give in every time.

You taught my heart, a sense I never knew I had
I can forget, the times that I was 
Lost and depressed from the awful truth
How do you do it?
You're my heroine!

I bet you laugh, at the thought of me thinking for myself (myself).
I bet you believe, that I'm better off with you than someone else.

Your face arrives again, all hope I had becomes surreal.
But under your covers more torture than pleasure
And just past your lips there's more anger than laughter
Not now or forever will I ever change you
I know that to go on, I'll break you, my habit!

You taught my heart, a sense I never knew I had.
I can forget, the times that I was 
Lost and depressed from the awful truth
How do you do it?
You're my heroine!

I will save myself!

Saturday, December 18, 2010

Simpang siur dan tunggang langgang

Niat punya la suci murni
Hajat di hati ingin bangun awal di pagi hari
(walhal tido punye la lambat)
jam dah pukul tiga empat pagi
cakap alah awal lagi
tak musim la tido awal katenye sambil ketawa sinis macam si kancil dalam cerita dongeng bersiri
teringat pula cerita kt RTM
Si kancil dan Sang Bedal
Cerita mengisahkan Si kancil buat prank kt Sang Bedal
Sebut pasal prank teringat plak cerita Jackass
Memang lahabau cerita bersiri tu
Lawak macam bugimak
terkekek kekek menonton aksi bodoh mereka
Tengoklah weh Jackass, lawak weh lawakkk
Lebeh kurang lah lawaknye macam tengok Famliy Guy dan Simpsons.
HAHA :D
Eh, cerite Si kancil dan Sang monyet pon boleh tahan jugak lawak
"jangan monyet....jangannn...", suare si kancil
^^

My top 3 box office list:
  1. Jackass/ Jackass (3D)
  2. Family Guy
  3. The Simpsons.


*  Jangan tengok cerite Tron. SUCKS! BOSAN.
Tron 3D pon takyahla tengok, better tengok Jackass 3D 
:p

Thursday, November 25, 2010

Pocah Poghut Baco Haaa..

Pagi tu pagi Senayan . Mak ngan abah den takdo kek ghumah . Gi motong gotah kek kobon gotah. Ting ga den, uwan den ngan adik den yang umo lapan taun yo kek ghumah.

Te tibo yo dapo ghumah jighan den molotop!!!. Be lango ngan kuali tohumban kek pintu paga. Uwan den yang tongah ngojoan kekabu tu, dek tergamang eh, biji kekabu di teghajang eh . Lobih sogonggam kekabu di kunyah eh. Den ngan uwan den bekoja nak nolong an jighan den. Umang aii, api nenek moyang bosa eh. Jangan kan nak nolong , dokek pun paneh . Tak ditolongkan jighan, kuk ditolongkan, awak lak moda . Den ngan adik den pun bertinggung lah kek pintu paga nunggu an api padam. Jighan den tah apo lah kabaan eh. Kok idup, ado lah. Tak lamo tu, jighan den pun balik. Ghupo eh dio gi bonda tengok anak eh tangkap ikan. Pueh den kobaan dapo eh tebaka, tak diapik eh . suko bona anak eh dapek ikan bosa. Polak nyawa den.

Yo tak yo, den pun balik ghumah . Kojap tu, den dongar jighan den meghaung . Baghu perasan lah tu . Agak eh, dio nak masak ikan, gi dapo tengok dah hanguh. Kang kok dio datang ngadu kek ghumah den, mau yo den ghembat eh. Pueh den kobaan tadi .

Tu lah cito sederhana ngoghi yang den tengok. Tapi tu pun dah lamooo. Maso den kocik. Tu pun uwan den yang cito.
“KOK MONGAK WAN DEN, MONGAK LAH DEN”

Monday, November 8, 2010

Aku suka bahan kawan kawan. kawan kawan pon suka bahan aku. HAHA

Aktiviti membahan ni aku rase sgt bagos.Mengisi maktu terluang dan menyeronokkan.Lepak lepak minom ade je cerita nak membahan. Tolong, ni sume kerje gile. Pantang duduk ramai ramai bukak cerite ntah ape ape, gelak manjang.KAHKAHKAH!!! Lagi best, duduk, menung, takde cerite nak bahan. pastu tetibe dah gelak.HAHA!
Tp serius best ade member bole bahan bahan ni.aku memang suke dorang bahan aku. sebab aku mmg suka bahan orang. so ape aku kesah. HAHA. kau nak bahan aku, haa..bahan lahh..bahan2. aku tggu korang puas bahan aku dulu, sambil2 aku tgh cari idea baru aku bahan korang balek. Hahaha..
aku makhluk hidong besar, celake ade orang dah menyedari kewujudan hidong aku yg cute ni. haha so hidong aku ni dah jadi subject utama jika mereka dalam kekusutan idea nk bahan aku.


contoh:


Atap: hidong apek boleh masok 2 biji bola golf.
Cicok: hidong apek mcm highway karak
Abu: hidong apek mcm serombong kapal


Ni baru segelintir contoh2 yg sempat aku ingat, bnyak lagi ni. HAHA. tp korang jgn seronok sgt dengan aktiviti duniawi ni. dalam pale hotak aku bnyak idea aku nk bahan korang, tunggu. tak sempat je aku nak mengutarakan idea2 tersebot.


Ini email aku kpd mr wong:




Hello mr wong,

im student from johore, malaysia. i want to ask u about my final year project. i have to design and simulate PMOS using Sentaurus and Silvaco TCAD. my problem is i do not know how to use the sentaurus. ive heard that u are expert in this software.Is it the sentaurus has many ways that i can design the pmos which mean i can either choose SWB, SDE or etc. or i have to design it step by step which mean i have to use SWB first then SDE and so on. I dont any experience in using the sentaurus.

I hope u can understand and can suggest to me some tutorial that i could have idea to design the pmos.

TQ.




Mr wong balas:


Hi,

May I know from which University you from?
You can design a PMOS using Sentaurus by the following step,
1.       Develop the PMOS structure either using SProcess or SDE, in SProcess you need to define all the proper process step, however in SDE you can just draw the structure interactively.
2.       Process to SDevice to extract the electrical characteristic of PMOS.
3.       Result can be shown in Tecplot_SV and Inspect.


Thanks.

Regards,
Wong








    

Monday, September 20, 2010

Hari Raya Hari Mulia :D

Ni la 1st time beraye ngan kwn2..gile best..hahahah..
g beraye satu N9, ponek poit.
satu hari tak mandi, bdn melekit mcm lahanat.
g beraye, makan makan makan..nom nom nom.
skang aku da boleh maen tarek tarek ngan perot tepi :D
berak kencing merate, toilet petrol pam sasaran utame..bahahaha!

Sunday, September 19, 2010

tamatlah riwayat kau, jamban DURJANA!!!

Jamban duduk, kau mmg jahat o0o

Eh kau, si jamban duduk.
kau sgt jahat.
baru ak tau harge diri kau mahal
aritu aku folo ayah aku g usha kau
gile ape, 400 lebeh tuu..
even function kau ni untuk manusia mencari 'ilham'..
memudahkan sistem penghadaman si anak adam..


Eh kau, si jamban duduk
 kau tak payah laa nak bngge sgt..
 bajet macho lepak dlm toilet
kau bkn keras sgt pon
fragile
mudah pecah
membahaye
eh kau bayang la, tgh syok mamat tu tgh cari 'ilham' pasal psm, (aku)
kau bole plak jatuh tegolek  berkecai
ehh..naseb baek la mamat tu jenis yg alert persekitaran (gelabah ketam) hahaha
klu tak..tak ke rabak bontot si mamat tu..
Haiiihhh...

agak brangset la perangai kau..
kau wat hal plak.
aku bru nak simpan duet..
satu hal plak nak cari jamban baru..
ape halll!!!

disebabkan aku ni jenis manusia yg prihatin .
risau jgk kwn2 aku yg berak tak bole nk cangkung..trpakse la aku ganti baruu..
dah la kau jamban duduk..sampai mati aku igt pasal kau.
kau mmg si makhluk jahat abad ni

apebende aku tak tau, pfftt..

3:30 am
aku tido zzzzzz...=.=